Γνώρισα τον Θεό μπορείς και εσύ

Αγάπη ο καινούργιος τρόπος να ζεις

Λίγα λόγια για το βιβλίο απο τον συγγραφέα

Είμαι ένας φίλος του Θεού, και ίσως γίνω και δικός σου. Δεν επιθυμώ να αποκτήσω οπαδούς της δικής μου πίστης ή της δικής μου λογικής. Επιθυμώ όμως, αν είναι θέλημα Θεού, να αποτελέσουν τα λόγια μου κίνητρο πνευματικής αναζήτησης. Όπως εγώ βρήκα τον Θεό, θέλω και εσύ να τον ψάξεις, να τον αναζητήσεις και να τον βρεις. Κι αυτό γίνεται μόνο στη σιωπή.

Ο άνθρωπος σήμερα, δε χρειάζεται να ακολουθεί άλλους ανθρώπους παρά μόνο τον Χριστό. Από την αρχή των λόγων μου, ξεκαθαρίζω στο βιβλίο μου τις προθέσεις μου. Δεν είμαι συγγραφέας, απλά έγραψα αυτό το βιβλίο με τη βοήθεια του Κυρίου, του Θεού μου. Aυτό που επιθυμώ πραγματικά, είναι ο κάθε άνθρωπος, να πάρει από το βιβλίο μου αυτό που χρειάζεται, αυτό που έχει ανάγκη και αυτό που του είναι χρήσιμο, ώστε τα λόγια μου αν είναι θέλημα Θεού, να αποτελέσουν κίνητρα, έτσι ώστε να ξεκινήσει τον δικό του αγώνα πνευματικής αναγέννησης και ελευθερίας.

Το βιβλίο μου ακόμα, θα σου δείξει έναν καινούργιο τρόπο σκέψης και ζωής, ο οποίος θα σε κάνει ευτυχισμένο ή ευτυχισμένη. Μάλιστα θα βλέπεις τους φίλους σου αλλά και τον κόσμο ολόκληρο με ένα άλλο πνεύμα, με το Πνεύμα του Θεού. Έτσι θα αποκτήσεις αυτόν τον καινούργιο τρόπο σκέψης, θα έχεις ένα καινούργιο πνεύμα το οποίο θα αγκαλιάσει τη ζωή σου και ό,τι είναι γύρω σου, θα το ζεστάνει και θα το ζωοποιήσει. Ακόμα θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις ένα ανανεωμένο, αναγεννημένο και γεμάτο ζωή σώμα· και ο λόγος, διότι θα αρχίσει το σώμα σου μαζί με το πνεύμα σου να παίρνει δόσεις καθαρής, πνευματικής και αγιοπνευματικής τροφής.

Σήμερα λοιπόν που έχουμε καιρό, να μαζέψουμε αμάραντο θησαυρό. Και να θυμόμαστε όλοι, καλύτερα το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν. Αν δεν έρθει η αγάπη, όλα τα έργα των ανθρώπων θα καούν και θα γίνουν στάχτη. Αυτό θα πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψιν μας, ειδικά σήμερα. Με την αγάπη συμπληρώνουμε ελλείποντα και σοφία ο ένας στον άλλον. Η συνδιαλλαγή μας όμως να γίνεται πάντα με αγάπη, χωρίς καμία εξουσία. Πρέπει όλοι να σπουδάζουμε, μεταλαμπαδεύοντας ο ένας στον άλλον με αγάπη εμπειρίες και γνώσεις πνευματικές.

Παράγγειλε το βιβλίο

Το κάλεσμα του Θεού

Ο Θεός δε μας κάλεσε για να τον λατρεύουμε, για να τον προσκυνάμε και για να τον κάνουμε Θεό μας. Ο Θεός μάς κάλεσε για να μας κάνει θεούς και στη συνέχεια κληρονόμους, συγκληρονόμους και σύμμορφους της δικής του δόξης. Ο Θεός μάς παίρνει από το χώμα και μας ανεβάζει στο θρόνο του, για να συμβασιλέψουμε μαζί του. Αυτό αποδεικνύει, ότι ο Θεός είναι γεμάτος με αγάπη για μένα, για σένα, για όλους καθώς και για όλη τη δημιουργία την οποία μας χάρισε. Αμήν.

Μικρά αποσπάσματα και μηνύματα απο το βιβλίο.

Μετά απο 38 χρόνια πνευματικού αγώνα στο αγιαστήριο μου, με τη βοήθεια του Θεού έγραψα το πρώτο μου βιβλίο. Πρόκειται για ένα βιβλίο με πολλές νουθεσίες και εμπειρίες πνευματικές καθώς και με διαλόγους με τον Θεό, οι οποίοι έγιναν με πολλούς τρόπους αλλά και διά Πνεύματος Αγίου. Όλοι ξέρουμε, ότι ο Θεός έχει πολλούς να κάνει την εμφάνισή του. Είναι ένα βιβλίο 550 περίπου σελίδων με πλούσιο πνευματικό και εποικοδομητικό περιεχόμενο και παρακάτω παρατίθενται μικρά αποσπάσματα απο αυτό.

 • Μέχρι να έρθει η αγάπη και ο ίδιος ο Θεός στη ζωή μας, τα πνευματικά θέματα που αφορούν τη ζωή μας και τη σχέση μας με τον Θεό, θα τα βλέπουμε διαφορετικά. Γι’ αυτό να μη δογματίζουμε τα λόγια μας. Η αλήθεια του κάθε ανθρώπου είναι σχετική. Το βιβλίο μου έχει συμβουλές, νουθεσίες και εμπειρίες πνευματικές, μηνύματα, θαύματα και αποκαλύψεις από τον Θεό. Όλα αυτά είναι ο τρόπος με τον οποίον μιλάει ο Θεός σε μένα. Δε θα δογματίσεις τα λόγια μου στη ζωή σου αλλά να διαβάσεις και να κρατήσεις ό,τι σου αρέσει. Ό,τι όμως σου φανεί παράξενο ή δύσκολο, να το διαβάσεις αλλά μην το κρατήσεις. Διότι το να τεκμηριώσεις κάτι που καταλαβαίνω εγώ ή ένας άλλος άνθρωπος ή άλλοι 20 άνθρωποι, μπορεί να είναι λάθος. Θα πρέπει ο Θεός να φανερώσει αυτό που κατάλαβε ένας άνθρωπος σε πολλούς άλλους ανθρώπους, κι ας είναι αλήθεια.

  Μπορεί να διαβάσεις στο Βιβλίο μου ότι είδα τον Θεό ή ότι βίωσα ένα θαύμα ή ότι έχω πολλές αποκαλύψεις από τον Θεό. Αυτά όλα μπορεί να τα έκανε ο Θεός για να βοηθήσει εμένα. Για να είναι όμως πιστευτά και αληθινά στους άλλους, θα πρέπει να πει αυτό που κατάλαβα εγώ και στους άλλους ανθρώπους. Και σιγά-σιγά να το πει σε όλους. Να το δουν όλοι δηλαδή. Μπορεί εμένα να μου έδειξε ο Θεός τον τόπο όπου διαμένει. Μπορεί να μου έδειξε ότι η Δημιουργία κατοικείται και από άλλα λογικά όντα. Μπορεί να μου έδειξε τον τρόπο με τον οποίον γίνεται ένα θαύμα. Όμως αυτά που είδα και τα λόγια που άκουσα, είναι για μένα αληθινά. Αληθινά θα είναι και για σένα, όταν τα βιώσεις κι εσύ αλλά και πολλοί άλλοι άνθωποι. Είναι διαφορετικός ο τρόπος με τον οποίον ο Θεός θέλει να εξελιχθώ. Όλα αυτά που θα διαβάσεις, μπορεί φυσικά να σε βοηθήσουν. Όμως ποτέ μη δογματίσεις τα λόγια τα δικά μου ή κάποιου άλλου ανθρώπου. Ούτε καν τα δικά σου. Αλλά ούτε τις σκέψεις και τις αποκαλύψεις που έχεις ή θα έχεις από τον Θεό. Το άπειρο - ο Θεός δε δογματίζεται. Είναι έτσι, είναι κι αλλιώς. Ακόμα, ποτέ να μη πεις αυστηρά ή δογματικά, «ο Θωμάς είπε αυτό, και είναι αλήθεια.». Όχι. Μόνο αν το πει και σε σένα ο Θεός. Τότε ο Θεός το έχει πει σε δύο (εμένα και σένα), και θα περιμένουμε να το πει και στους άλλους.

  Από το βιβλίο μου να κρατάς, ό,τι σου αρέσει. Αν βρήκες κάτι που σου άρεσε, και θέλεις να το μοιραστείς με τους άλλους ανθρώπους, να το πεις με αγάπη. Αν χαρούν ωραία. Αν πάλι όχι, δεν πειράζει. Θα περιμένουμε να το πει ο Θεός στον φίλο μας, στον αδερφό μας, στον εχθρό μας. Ο Θεός θα μας ενώσει. Και ο Θεός θα τεκμηριώσει πράγματα στη ζωή όλων των ανθρώπων. Και όχι εμείς με τον εγωισμό μας ή με τον φανατισμό μας. Ποτέ μην πούμε, «ο Θεός μού είπε να σας πω να κάνετε αυτό ή το άλλο.». Τα μεγαλύτερα λάθη των ανθρώπων γίνονται, όταν λένε, «ο Θεός μού είπε να κάνετε αυτό ή εκείνο ή το άλλο. Ο Θεός έχει πολλούς τροπους για να σώσει, για να αναγεννήσει και να εξελίξει έναν άνθρωπο. Ο φανατισμός και ο δογματισμός επιφέρει την τύφλωση. Θα πρέπει ό,τι είπε ο Θεός σε έναν άνθρωπο, να το πεις σε όλους. Όταν κάποιος θέλει να σε πείσει γι' αυτό που κατάλαβε, δεν έχει σώας τας φρένας. Όταν εγώ ή εσύ επιβάλλουμε τις θέσεις μας στους άλλους, αυτό είναι λάθος. Όταν οι άλλοι επιβάλλουν τις θέσεις τους σε εμάς, πάλι είναι λάθος.

  Ακόμα όταν κάποιοι άνθρωποι επιβάλλουν τη θέση τους, εκμεταλλευόμενοι την πνευματική εξουσία που έχουν, αυτό είναι μέγα λάθος. Αυτός ο τρόπος δημιουργεί εντάσεις, αντιδράσεις, εγωισμούς και συγκρούσεις. Εμείς θέλουμε την ενότητα. Γι' αυτό αφήνουμε τον Θεό να εξελίξει τη ζωή μας. Σπουδάζουμε από όλους και από όλα, ακούμε τα πάντα, αλλά περιμένουμε τον Θεό. Φίλε μου και φίλη μου, όταν διαβάσεις το βιβλίο μου, διάβασέ το με καλή πρόθεση και αποκόμισε απ' αυτό ό,τι σε ωφελεί, ό,τι σε ελευθερώνει και ό,τι σε κάνει καλύτερο άνθρωπο. Με αγάπη Χριστού, Θωμάς. Αμήν.

 • γίνουμε ένας δάσκαλος, ένας καθηγητής και ένας επιστήμονας, χωρίς καν να σπουδάσουμε το αντίστοιχο αντικείμενο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε, είναι να εισέλθουμε στη σιωπή. Στη σιωπή θα σπουδάσουμε την υπερεπιστήμη του Θεού, η οποία ενέχει όλες τις άλλες επιστήμες. Όλες τις απαντήσεις στα ερωτήματά σου και όλες τις λύσεις στα προβλήματά σου και στα θέματα που ψάχνεις, θα τα βρεις στον θεραπευτικό Λόγο του Θεού και στη Σοφία του. Ξέρετε, ο Θεός μάς έδωσε νου, για να τον αναζητήσουμε και να τον βρούμε. Και όταν τον βρούμε, να απολαύσουμε τη δημιουργία, τα δημιουργήματα, την κοσμογονία και τον ίδιο τον Θεό. Εύχομαι από καρδιάς, όλοι να τον αναζητήσουμε και όλοι να τον βρούμε.

 • αυτοί που δουλεύουν με τον νου είναι αυτοί που ανακαλύπτουν και εξελίσσουν τον κόσμο. Πιο καλά βλέπει ο νους απ’ ότι τα μάτια μας. Όλα αυτά που θα συναντήσεις και θα διαβάσεις στο βιβλίο μου, δεν είναι παραμύθια αλλά η δική μου αλήθεια, η οποία μπορεί να γίνει και δική σου αλήθεια, αφού όλα αυτά που θα γνωρίσεις, εγώ τα ζω εδώ και 38 χρόνια, και μπορείς κι εσύ σήμερα να τα εξασφαλίσεις στη ζωή σου. Ο τρόπος με τον οποίο όλα αυτά τα θεία στοιχεία μεταγγίζονται από τον έναν στον άλλον, είναι δια του Λόγου αλλά και δια της αγαθής πίστης. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος να εξελιχθεί, να αναγεννηθεί, να επιδιώξει ή να φέρει κάτι καινούργιο στη ζωή του, αν έχει σαν αρχή, «Ου με πείσεις καν με πείσεις».

 • για μέριμνες βιοτικές αλλά ούτε και για έγγαμη ζωή. Όμως είναι μεγάλη ευλογία, ένας άνθρωπος που έχει έγγαμη ζωή, να διαθέτει και χρόνο που να τον αφιερώνει για τη δόξα του Θεού και την αναγέννηση των ανθρώπων. Είναι μεγάλη ευλογία, οικογένειες ενωμένες και αγαπημένες να εργάζονται το θέλημα του Θεού. Ο χρόνος, η σιωπή και η αφιέρωση χρειάζονται, για να μπορέσει να συντονιστεί ο εγκέφαλος ο δικός μας με τον εγκέφαλο του Θεού, με το σύμπαν ολόκληρο, με τη δημιουργία ολόκληρη. Εξάλλου, πολλοί ήταν αυτοί που ήταν παντρεμένοι και εργάστηκαν πνευματικά για τη δόξα του Θεού και τη σωτηρία των ανθρώπων. Ο έγγαμος βίος τους, δεν έγινε εμπόδιο στο να χρησιμοποιηθούν από τον Θεό για μεγάλες αποστολές, όπως ο Αβραάμ, ο Μωυσής, ο Ιακώβ, ο Δαβίδ και πολλοί άλλοι. Ας μην ξεχνάμε, ότι έγγαμοι ήταν και πολλοί μαθητές του Κυρίου. Ακόμα, οι πρώτες εκκλησίες που δημιουργήθηκαν, ήταν από ζευγάρια που αγάπησαν τον Θεό και έκαναν τα σπίτια τους εκκλησία.

 • σε έθνη, λαούς, θρησκείες, ώστε να φανεί η αγάπη. Όσοι έχουν αγάπη, δεν έχουν ταμπέλες αλλά σοφία Θεού. Τις ταμπέλες τις έβαλαν άνθρωποι, -παραχώρηση Θεού-, οι οποίοι θέλουν την χειραγώγηση των ανθρώπων με στόχο και σκοπό να τους εξουσιάζουν. Παρόλα αυτά, ο Θεός δέχεται τους πάντες.

 • είναι ζωντανός - νεκρός, έχει πνοή θανάτου και όχι πνοή ζωής. Στην ουσία δεν ξέρει την αποστολή του, δεν ξέρει γιατί υπάρχει, ποιος ο λόγος της δημιουργίας, ποιος ο λόγος της παρουσίας του Θεού στη Γη, κλπ. Ρωτάμε, τι τον έκανε τον άνθρωπο να μην καταλαβαίνει τον Θεό; Απλά, η παχυλότητα του υλικού στοιχείου. Αυτή έκλεψε την παράσταση στη ζωή του, με φυσική συνέπεια να απορρίψει το Πνεύμα του Θεού το οποίο είναι απαραίτητο για να ζήσει. Η παχυλότητα του υλικού στοιχείου, αυτή η εξάρτηση του ανθρώπου στα υλικά αγαθά, κλείνει τους πόρους του Πνεύματος της ζωής.

 • τον άνθρωπο, να μην καταλαβαίνει τις παγίδες της άγνοιας, τις παγίδες που κρύβει το ανικανοποίητο, τις παγίδες του εγωισμού. Μάλιστα εκεί που νομίζει ότι έχει τα πάντα, έρχεται ο όλεθρος, και ο λόγος, διότι αγάπησε τον κόσμο και όχι τον Θεό. Κόσμος σημαίνει κόσμημα, αλλά για να λάμπει, χρειάζεται και τη Σοφία του Θεού, διαφορετικά οδηγεί τον άνθρωπο σε αδιέξοδο. Μάλιστα ο άνθρωπος δεν κατάλαβε ποτέ αυτό που είπε ο Απ. Παύλος «βλέπω δὲ ἕτερον νόμον ἐν τοῖς μέλεσί μου ἀντιστρατευόμενον τῷ νόμῳ τοῦ νοός μου καὶ αἰχμαλωτίζοντά με ἐν τῷ νόμῳ τῆς ἁμαρτίας τῷ ὄντι ἐν τοῖς μέλεσί μου.» (Ρωμ. 7:23). Όταν όμως ανακάλυψε τον Χριστό, τότε φώναζε από μεγάλη χαρά «ζῶ δὲ οὐκέτι ἐγώ, ζῇ δὲ ἐν ἐμοὶ Χριστός·» (Γαλ. 2:20).

 • Ο ναός του Θεού δεν είναι χειροποίητος, αλλά είναι θεόπνευστος, δημιουργημένος από τον Λόγο, αφού έχει μέσα του πνοή Θεού και Λόγο Θεού. Και δεν είναι άλλος από το σώμα ημών, είναι γραφικό, «ἢ οὐκ οἴδατε ὅτι τὸ σῶμα ὑμῶν ναὸς τοῦ ἐν ὑμῖν Ἁγίου Πνεύματός ἐστιν» (Α Κορ. 6:19). Να τος ο ναός. Σε αυτόν θα λειτουργεί ο ίδιος ο Θεός, είναι γραφικό, «ἀλλ᾿ ἔρχεται ὥρα, καὶ νῦν ἐστιν, ὅτε οἱ ἀληθινοὶ προσκυνηταὶ προσκυνήσουσι τῷ πατρὶ ἐν πνεύματι καὶ ἀληθείᾳ·» (Ιω. 4:23), καθώς «ὁ πιστεύων εἰς ἐμέ, κἂν ἀποθάνῃ, ζήσεται· καὶ πᾶς ὁ ζῶν καὶ πιστεύων εἰς ἐμὲ οὐ μὴ ἀποθάνῃ εἰς τὸν αἰῶνα. πιστεύεις τοῦτο;» (Ιω. 11:26).

 • Η αγάπη του τα έκανε. Τι είναι τα δόγματα; Απλά δίκτυα απλωμένα σε έναν μεγάλο ωκεανό (κοινωνίες ανθρώπων). Σκοπό έχουν να μας σπουδάσουν την αγάπη. Αν δεν γίνουμε αγάπη θα ξαναπέσουμε στη θάλασσα. Αν όμως τα καταφέρουμε θα βρεθούμε στην αγκαλιά του Θεού και στη ζωή ο ένας του άλλου.

 • με το μυαλό τους άλλους ανθρώπους. Δηλαδή τους σκέφτονται συνέχεια. Μάλιστα φτιάχνουν σενάρια με το μυαλό τους θετικά ή αρνητικά. Σοφία Θεού είναι να τους αφήσουμε ελεύθερους τους συνανθρώπους μας να πάρουν και λίγο ανάσα, διότι νιώθουν αυτή την φυλακή που τους έχουμε βάλει στη ζωή τους και πιέζονται, αφού όλα μεταβιβάζονται μέσω των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, σκέψεις συναισθήματα, θετικό ή αρνητικό. Αν θέλουμε να μην τους χάσουμε τους συνανθρώπους μας και τους φίλους μας και τους αδελφούς μας, ας τους αφήσουμε όλους ελεύθερους. Η ελευθερία είναι η μεγαλύτερη αξία στη ζωή μας, την οποίαν θα πρέπει να την εξασφαλίσουμε σε προσωπικό επίπεδο αλλά και να τη χαρίσουμε σε όλους όσους είναι γύρω μας χωρίς μέτρο αμήν.

 • κτήμα μου και με επισκέφτηκε ένας φίλος ο οποίος ήταν ευαγγελικός. Εκεί που μιλούσαμε, πολλές φορές διαφωνούσαμε. Κάποια στιγμή βλέπω τον Κύριο να έρχεται κοντά μας. Όταν ο φίλος μου έκρινε εμένα και με θεωρούσα λάθος σε κάποια θέματα, έβλεπα τον Κύριο να έρχεται δίπλα από εμένα και να ακουμπά το χέρι του στην πλάτη μου. Όταν έκρινα εγώ τον φίλο μου, ο Κύριος πήγαινε στον φίλο μου και στεκόταν δίπλα του. Αυτό έγινε τρεις φορές. Εγώ κατάλαβα, ότι ο Θεός δεν ήθελε να έχω αντιπαλότητες. Τότε αμέσως σταμάτησα να μιλάω και τον άφησα να λέει ό,τι θέλει. Έτσι έληξε η διαμάχη. Όση ώρα ο φίλος μου κατηγορούσε εμένα και το δόγμα μου, εγώ απλά τον άκουγα. Με αυτό κέρδισα τον Χριστό, διότι ο Κύριος ήταν δίπλα μου συνέχεια. Παρόλο που κατηγορούσε, εγώ χαιρόμουν πολύ, διότι ο Κύριος αυτό ήθελε να κάνω.

  Όλοι ξέρουμε ότι ο Κύριος "ὃς λοιδορούμενος οὐκ ἀντελοιδόρει, πάσχων οὐκ ἠπείλει, παρεδίδου δὲ τῷ κρίνοντι δικαίως·" (Α Πε. 2:23).

  Το ίδιο να κάνουμε και όλοι εμείς. Αμήν.

 

Σήμερα δεν αγωνιώ για το μέλλον ούτε για το παρόν

Ο Θεός κατευθύνει την ζωή όλων μας, είναι γραφικό « καὶ θρὶξ ἐκ τῆς κεφαλῆς ὑμῶν οὐ μὴ ἀπόληται·» (Λουκ. 21:18). Δεν βλέπω και δεν ακούω ό,τι είναι αρνητικό, δεν ακούω τι λένε και τι σχεδιάζουν οι άνθρωποι, όταν αυτά έχουν μέσα τους το κακό. Ακούω μόνο το καλό και ελπίζω σε αυτό. Ξέρω ότι όταν ο άνθρωπος σχεδιάζει, ο Θεός γελάει. Ακόμα γνωρίζω ότι «τὰ ἀδύνατα παρὰ ἀνθρώποις δυνατὰ παρὰ τῷ Θεῷ ἐστιν.» (Λουκ. 18,27).

Συχνες ερωτησεις

Επικοινωνiα

Μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας με τους παρακάτω τρόπους

Τηλέφωνο επικοινωνίας:

6975 426832